Donează pt. Așezământ

                    

Proiectele CBROM

 

Biserica Aşezământului pe care îl construim în München-Aubing are la subsol un spaţiu cu aceeaşi circumferinţă ca şi parterul, planificat să funcţioneze ca şi sală comunitară polivalentă. Având în vedere că în acest spaţiu se găsesc cei zece stâlpi cruciformi portanţi ai bisericii, pe care au fost imprimate cele 10 porunci ale Decalogului, el a primit numele de „Sala Crucilor”. Sala Crucilor, având exact forma bisericii, a fost înzestrată şi cu un iconostas.

 

Deşi concepută în principal ca sală comunitară, la nevoie, aici se va putea săvârşi şi Sf. Liturghie sau se va transmite audio/video Sf. Liturghie oficiată în biserică. De asemenea, în partea de vest a ei se va construi un baptisteriu pentru persoane adulte. Iconostasul Sălii Crucilor a fost realizat din cărămidă aparentă. De curând s-a început lucrul la cele patru icoane care urmează să fie aşezate pe el. Acestea îi înfăţişează pe Domnul Iisus Hristos şi pe Maica Domnului, în partea centrală, iar în lateral pe Sf. Proroc Moise (prin care s-au dat poruncile) şi pe Sf. Apostol Andrei, încreştinătorul strămoşilor noştri, sfânt cu importanţă deosebită pentru întreaga comunitate românească.

Cele patru icoane împărăteşti costă fiecare câte 3.000 EUR şi le oferim acum spre donare. Fiecare icoană poate fi preluată de unul sau mai mulţi donatori. Donaţiile se pot face în contul cunoscut, iar donatorii ne pot trimite pe adresa (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) numele şi adresa lor, pentru a primi adeverinţă de donaţie (Spendequittung), precum şi pomelnice spre pomenire la Sfintele Slujbe.

Cu recunoştinţă şi binecuvântare,
Sofian Braşoveanul + Episcop-vicar

Donaţii

 

Rum. Orth. Metropolie-Kirchenzentrum München
Liga Bank Regensburg
IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35
BIC: GENODEF 1M05
Verwendungszweck:
Kirchenbau / construcţia bisericii

Vezi stadiul actual al donațiilor

Vezi detalii despre proiect