Donează pt. Așezământ

                    

Proiectele CBROM

×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /2018/12/2018.12.24_raport_stadiu_santier is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A rânduit Dumnezeu ca anul 2018 să fie foarte rodnic pentru şantierul Aşezământului nostru bisericesc. Lucrările de construcţie, începute la mijlocul lui noiembrie 2017, au avansat foarte bine, astfel încât acum, la mijlocul lui decembrie 2018, locul arată absolut diferit. Zidirea bisericii, elementul central al Aşezământului a avansat până la partea superioară a turlei, ultima acţiune din anul acesta, înainte ca muncitorii să plece în vacanţă, fiind montarea cofrajului pentru zidăria cupolei. Clădirea mănăstirii a fost de asemenea ridicată şi s-au început lucrările de execuţie a acoperişului. Clădirea centrului parohial a fost executată până deasupra etajului I, peste care s-a turnat placa de beton.

Cheltuielile totale pentru aceste lucrări însumează aproape 4.064.000,00 EUR. Ele au putut fi acoperite aproape în totalitate, datorită mai ales unor subvenţii consistente acordate de Secretariatul de Stat pentru Culte la solicitarea Patriarhiei Române, în valoare de aproximativ 1,9 mil. EUR, la care s-au adăugat donaţiile credincioşilor din München şi din întreaga Mitropolie. Astfel, datorită subvenţiilor şi implicării consistente amintite, am reuşit să ajungem în acest stadiu fără a accesa încă un împrumut bancar.

Mulţumim atât Secretariatului de Stat pentru Culte, cât şi preoţilor şi credincioşilor noştri, pentru susţinerea financiară a acestui proiect deosebit. Mulţumim, de asemenea, firmei Concelex Bucureşti pentru execuţia lucrărilor la o calitate excepţională şi într-o relaţie de foarte bună colaborare, atât cu beneficiarul cât şi cu toţi partenerii implicaţi în proiect.

Există totuşi un rest de plată la ultima factură, rest în valoare de 350.000 EUR, pe care va trebui să-l plătim până la 20 ianuarie 2019, precum şi o datorie de 250.000 EUR, către mai mulţi credincioşi, care ne-au sprijinit prin împrumuturi pentru a efectua plăţile.

Având în vedere toate acestea precum şi faptul că muncitorii vor reveni pe şantier pe 10 ianuarie, vă rugăm să ne fiţi în continuare alături, pentru a putea finaliza cu bine lucrările la Aşezământ până la sfârşitul anului viitor, evitând astfel costurile care s-ar naşte din prelungirea timpului de execuţie. Ne vom bucura ulterior cu toţii de a avea un Aşezământ cu o minunată biserică, exprimând arhitectura tradiţională românească ortodoxă, în cadrul căruia să se poată derula nestingherit activităţile spirituale şi culturale ale comunităţii noastre româneşti. O investiţie în viitorul nostru şi al urmaşilor noştri, care merită!

Cu mulţumiri, bucurie, nădejde şi binecuvântare,

+ Sofian Braşoveanul

{gallery}/2018/12/2018.12.24_raport_stadiu_santier{/gallery}