Donează pt. Așezământ

                    

Proiectele CBROM

×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /2018/03/29-stadiu-santier is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

La finele lunii martie, situaţia pe şantierul Aşezământului se prezintă astfel: La corpul C (mănăstirea), după turnarea tuturor pereţilor exteriori şi interiori de la nivelul subsolului, s-a turnat planşeul de deasupra acestui nivel, urmând ca după sărbătoarea Sf. Paşti să înceapă lucrările de zidărie la nivelul parterului.La corpul A (biserica), s-au turnat majoritatea pereţilor de la nivelul subsolului. A mai rămas doar peretele dinspre vest, la care s-a pus cofrajul pe o latură şi s-a montat o parte din armătură.

S-au montat primii doi stâlpi cruciformi de rezistenţă şi s-a turnat planşeul în zona altarului, pentru ca după Sf. Paşti să poată începe lucrările de zidărie la absidele altarului, iar în 21 aprilie să poată fi săvârşită ceremonia de punere a pietrei de temelie în zidul bisericii. La corpul A în partea de sud, est şi nord-est şi iar la corpul C în partea de nord, est şi sud-est, s-a montat hidroizolaţia şi izolaţia termică acolo unde este prevăzută în planuri şi, în continuare, în aceste zone au început lucrările de umplere cu pământ a spaţiilor libere.

În aceste zile vor continua lucrările de umplere cu pământ ale zonelor unde betonarea şi izolarea au fost finalizate, extrage palplanşele metalice de susţinere a malurilor gropii şi se vor monta primele inele ale puţurilor de infiltrare a apelor pluviale.

Lucrările vor fi reluate după sărbătoarea Sf. Paşti, în 11 aprilie.

{gallery}/2018/03/29-stadiu-santier{/gallery}