Donează pt. Așezământ

                    

Proiectele CBROM

Asociaţia Sprijin pentru Așezământul Bisericesc - Înălțarea Sf. Cruci – München” a fost constituită în noiembrie 2015, la Bucureşti, de un grup de susţinători bucureşteni ai proiectului de construire a Aşezământului Bisericesc de la München, cu scopul de a sprijini, prin toate mijloacele legale, construirea acestui Așezământ cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din München - Aubing, Aşezământ care să fie o ambasadă spirituală a creştinătăţii ortodoxe româneşti în capitala Bavariei, să dea expresie identității românilor creștin-ortodocși români și să încurajeze trăirea acestei identități în spațiul german și occidental.

Despre proiectul de construire a Aşezământului puteţi afla mai multe consultând pagina dedicată acestuia.

Pentru cine?

Pentru monahi. Întregul așezământ bisericesc va sluji drept reședință a episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și  Luxemburgului. Biserica va fi prin urmare catedrală episcopală, nu prin dimensiuni ci prin destinația ei, iar întregul ansamblu este conceput ca sediu episcopal. Mai mult, avându-se în vedere tradiția ortodoxă românească, conform căreia centrele episcopale funcționează în regim mănăstiresc, și așezământul bisericesc din München va funcționa ca o mănăstire.
Pentru tineri. În cadrul proiectului sunt prevăzute spații în care să se desfășoare activități pentru tineret, precum cateheză, seminarii pe teme de spiritualitate, cu ajutorul cărora să fie cultivată identitatea acestora și să li se poată mijloci o orientare în viață și integrarea în viața și cultura societății în mijlocul căreia trăim. Marturii ale tinerilor legate de nevoia lor de a avea propria biserica gasiti aici. Informații despre activitățile tinerilor găsiți aici.
Pentru familii - de la cei mai mici, la cei mai mari. În cadrul proiectului sunt prevăzute spații în care să se desfășoare activități pentru copii, precum cursuri de limbă română și istorie națională și ora de religie. Bineînțeles că sunt avute în vedere și întâlniri și activități pentru cei ajunși la o vârstă înaintată. Sala multifuncțională proiectată în subsolul bisericii va oferi cadrul în care să se organizeze conferințe și activități cu o participare numeroasă. Informații despre activitățile pentru copii găsiți aici.
Pentru cei în nevoie. Asociaţia Caritativă Sf. Vasile cel Mare are scopul de a veni în ajutorul celor săraci, bolnavi sau bătrâni, al celor aflați în diferite nevoi materiale sau spirituale, care nu se mai pot descurca singuri. Activitatea acestei asociații s-a diversificat și lărgit și printr-un parteneriat cu asociația „Caritas”, început în martie 2011. În cadrul centrului comunitar sunt prevăzute de asemenea spații pentru coordonarea și desfășurarea activităților caritative ale asociației și comunității parohiale. Informații despre activitea asociației găsiți aici

Termeni şi condiţii