Donează pt. Așezământ

                    

Proiectele CBROM

×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /2018/03/stalpi_19_martie is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Având în vedere faptul că Biserica în construcţie va avea ca hram principal sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci – 14 septembrie – ale cărei semnificaţii să ne reamintească permanent că suntem chemaţi să ne asumăm crucea propriei noastre identităţi, arhitecţii noştri au proiectat în formă de cruce şi stâlpii de la subsolul bisericii, care susţin întregul edificiu. Aceşti stâlpi, pe care îi oferim spre donare, reprezintă o lucrare deosebită în sine, deoarece pe fiecare dintre ei va fi inscripţionat textul uneia din cele 10 Porunci ale Decalogului precum şi alte cruci şi simboluri creştine, arătând astfel că Noul Testament se sprijină pe Vechiul Testament, aşa cum Biserica este susţinută pe coloanele în formă de cruce din subsol și care constituie însăși baza și structura sa.

Actualmente, aceşti stâlpi cruciformi se toarnă la Bucureşti, de unde vor fi ulterior transportaţi pe şantier pentru a fi montaţi la locul lor. Este vorba de o muncă foarte migăloasă, dacă ne gândim doar la faptul că cele 10 Porunci, în română şi germană, cuprind în total aproximativ 10.000 de semne. Fiecare literă trebuie să fie lucrată individual, cu atenţie deosebită atât la cofrare, cât şi la betonare şi decofrare, deoarece textul inscripţionat trebuie să rămână intact. Aceeaşi atenţie este necesară şi ulterior în timpul transportului şi montării. Preţul de producţie şi transport al fiecăruia din aceşti stâlpi a fost calculat la 9.300 de Euro.

Oferim aceşti stâlpi cruciformi spre donare celor care au râvna şi posibilitatea să facă acest lucru, persoane fizice sau instituţii, care doresc să-şi arate şi în acest mod susţinerea pentru construirea Aşezământului. Este vorba de o acţiune cu o pronunţată încărcătură simbolică, în care susţinerea Crucii şi prin ea a Bisericii urmează a fi făcută printr-un gest de o deosebită jertfelnicie, izvorâtoare din credinţa în Crucea şi Învierea lui Hristos. Pentru donarea unui stâlp se pot uni laolaltă şi două sau trei familii.

Donatorii sunt rugaţi să ne transmită la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau telefonic la numărul +49-89-66060884, următoarele: 1) dacă au vreo preferinţă cu privire la porunca din decalog inscripţionată pe stâlpul pe care doresc să-l doneze, 2) dacă doresc ca donaţia să rămână anonimă sau poate fi publică, în acest caz urmând să ne transmită şi datele de contact. Numele lor vor fi înscrise pe o plăcuţă metalică care va avea rol de amintire și de pomenire a ctitorilor şi va fi montată în dreptul ferestrei din proscomidiarul de la subsolul bisericii. Bineînţeles, mai important este faptul că ei vor fi pomeniţi la sfintele slujbe între ctitorii şi binefăcătorii bisericii cât va dăinui aceasta.

În imaginile de mai jos se pot vedea atât desene şi planuri ale stâlpilor, fotografii cu primii stâlpi abia turnaţi la Bucureşti, precum şi o simulare 3d a subsolului bisericii atunci când va fi finalizat.

{gallery}/2018/03/stalpi_19_martie{/gallery}